zaterdag 18 november 2017

Haak maar in...

Dinsdag 24 oktober 2017. Zo hier en daar pak ik weer een brei- of haakwerkje op. Lekkere simpele werkstukken waar ik mijn aandacht niet al te veel bij hoef te houden. Soms is het ook helemaal niet nodig om een moeilijk patroon te haken omdat het garen van zichzelf al mooi is. Zo ook met het garen dat ik voor deze col gebruikte. De draad verloopt van kleur en dat geeft een mooie effect.


Ik heb dit garen twee jaar geleden gekocht bij Wibra. Het heet Bianca en kost 1,79 euro. Op een bol zit 100 gram en ik heb twee bollen gebruikt. Ik haakte door tot het op was. De lengte is 1,50 meter en de breedte iets meer dan 0,30 meter. Begin en eind heb ik aan elkaar genaaid toen ik klaar was met haken. Je kunt de col een of meer keren omslaan maar ook kun je hem enkel over de schouders dragen als een soort stola.


Ik haakte op het ook een aantal lossen. Niet geteld maar gewoon een sliertje tot ik vond dat het lang genoeg was. De eerste toer haakte ik allemaal stokjes. Om te voorkomen dat het begin kromtrekt gebruik ik voor de opzet-lossentoer altijd een haaknaald met die een half of heel nummer dikker is. De tweede toer haakte ik een stokje op een stokje van de vorige toer en daarna een losse. Ik sloeg een steek over en haakte daarna weer een stokje op een stokje van de vorige toer. Dat zie je op de foto als gaatjes. Zoals je ziet is het een patroon van niks maar het haakt heerlijk weg.


Lange tijd dacht ik dat ik het plezier in handwerken verloren was maar langzaamaan komt het terug. Ik denk er niet te veel over na maar ben gewoon begonnen. Al doende komt de zin in weer terug. In een later stadium stap ik dan wel over naar andere patronen. Voor nu was dit goed genoeg. Over het eindresultaat ben ik niet heel erg ontevreden. Hij is best leuk geworden toch?

5 opmerkingen:

  1. "niet heel erg ontevreden"
    Tineke, dat is het understatement van de dag. Je mag jezelf best complimenteren hoor! Dus: "ik ben er zรณ tevreden mee, ik vind 'm zo mooi geworden! Ik ben best een beetje trots op mezelf dat ik het weer deed!"
    Dat mag je denken en uitspreken Tineke!
    #omdenken #liefzijnvoorjezelf

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij is heel leuk geworden zelfs!!

    Ik loop erg achter zie ik. Snel bij lezen dus....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt super leuke sjaal! Ga m zeker ook maken! Dankjewel!๐Ÿ’•๐Ÿ’•

    BeantwoordenVerwijderen