zondag 19 november 2017

Eind van de maand oktober...

Dinsdag 31 oktober. De laatste dag van de eerste volle maand na de operatie. Wat een maand was het zeg! Er gebeurde angstig weinig en tegelijkertijd weer zo heel erg veel. Ik deed er verslag van hier op mijn blog. Als ik teruglees is het allemaal wel persoonlijk maar gek genoeg vind ik dat niet erg meer. Ik word er regelmatig op aangesproken achter de schermen dat ik dat misschien niet doen moet. Privacy en zo. Vroeger (lees: bij mijn vorige blogs) zou ik me daar wat van aangetrokken hebben maar dat is gelukkig verleden tijd. Dit is mijn blog en mijn manier van schrijven. Waarom zou ik dat willen veranderen? Omdat iemand anders dat wil? Omwille van mijn privacy? Ach, dat is toch mijn eigen afweging. Laat me maar. Ik vertel echt alleen maar wat ik vertellen wil en zeker meer dan driekwart van wat gebeurt vertel ik niet. Ik schrijf zoals ik dat wil en over de onderwerpen die ik wil. Gallas! Gallas is een woord wat ik nog veel gebruik. Ik leerde het op Arabische les toen ik in Egypte woonde. Het betekent zoiets als basta. Of genoeg zo. Het is een woord wat je gebruikt als je een eind aan een discussie wilt maken. Gallas dus, haha. 


Vandaag is mijn nichtje jarig. De dochter van mijn broertje. Ze woont samen met haar vriendje en viert haar verjaardag niet meer thuis. Ik kan nog niet naar haar toe maar dat ga ik zeker doen als ik weer wat uit de voeten kan. Ze woont op hetzelfde dorp als mijn vader en dat vind ik altijd een veilig idee. Iemand uit de familie kan dan heel snel bij hem zijn als er wat gebeurt. Ze zijn dol op elkaar trouwens. Volgens mij is bijna iedereen dol op mijn vader terwijl hij toch heel uitgesproken kan zijn. De verjaardag moet dus nog even wachten. Gelukkig kan ik al wel naar de brievenbus lopen en stuurde ik haar een mooie kaart :-) Het is vandaag ook Halloween maar daar heb ik niks mee. Ik denk dat het met Halloween net is als met Sinterklaas. Je moet er mee opgegroeid zijn. Wat vinden jullie? Vieren jullie het? De traditie van Sint Maarten ken ik wel maar ik woonde nooit in een streek waar het gevierd werd.


Deze laatste dag van de maand laat ik jullie weer een werkstuk van mijn hand zien. En weer is het een col. Dekentjes heb ik genoeg en dit is een niet al te zwaar werkstuk om op schoot te hebben. Ik gebruikte twee bollen garen van Wibra genaamd Bianca van 100 gram per stuk. Looplengte ongeveer 260 meter per 100 gram. Kosten € 1,70 Ik haakte tot het garen op was en gebruikte het laatste stukje draad om het begin aan het einde vast te naaien. Ondertussen ben ik al weer aan een nieuwe col begonnen. Het is fijn om weer wat onderhanden te hebben. Je legt het weg als je geen zin meer hebt of moe bent en je kunt het ook weer oppakken als dat nodig is. Toch? Het patroon vond ik op internet. Pinterest was het volgens mij.


Morgen wordt een spannende dag want dan ga ik voor nacontrole naar de dokter die me geopereerd heeft. Ik ben benieuwd wat hij er van vindt :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten