zondag 19 november 2017

Bazaar...

Zaterdag 28 oktober. Elke dag probeer ik mezelf te motiveren om in beweging te komen en te blijven. Ik doe trouw mijn oefeningen drie keer per dag en dat valt me zwaar omdat sommige oefeningen gewoon niet leuk zijn en echt pijn doen. Ik ga trouw twee keer per week naar de oefenzaal van de fysiotherapeut en hoewel ik dat echt niet leuk vind (ook vanwege de pijn) weet ik dat het goed voor me is en doe ik het zonder morren. Nou, soms mor ik heel zachtjes hoor ;-) Het wandelen buiten geeft me meer problemen. Niet het lopen op zich maar de afstand die ik kan afleggen. Ik ken de straten uit mijn hoofd. Weet welke tegels er schuin liggen, hoeveel blaadjes er van de boom vallen, wie er overdag thuis is en wie niet enz enz. Ik kom nog niet ver, loop noodgedwongen vaak dezelfde route en dat maakt het een beetje saai. Maar vandaag niet. Vandaag had ik een Doel! Hoe leuk is dat! 


Er was namelijk bazaar in de Ontmoetingskerk hier vlakbij. De kerk van de Gereformeerden zoals hij hier genoemd wordt. Dat dat al verschillende jaren niet meer zo is maakt niet uit. Ik ga er elk jaar even kijken. Het is er nog zo 'ouderwets' gezellig. Met een rad van avontuur, een plantenhoek, een kraam met allerlei leuke zelfgemaakte creatieve spulletjes waar altijd wel iets leuks te vinden is. Je kunt er spelletjes doen en wat ik zelf heel leuk vind is dat er een grote rommelmarkt is. De bazaar duurt meerdere dagen en aan het eind, bij het scheiden van de markt, kun je voor 7,50 euro een vuilniszak kopen en die helemaal vullen met 'rommel'. Nou dat is me een feestje hoor. Je wilt niet weten wat mensen allemaal mee naar huis slepen :-)


Ik zie het met veel plezier van een afstand aan. Want op dát moment kun je mij in de boekenhoek vinden. Ze hebben er altijd enorm veel boeken te koop. Dit jaar kocht ik wat mooie atlassen om enveloppen van te maken. Oh en nog wat Nijntje boekjes die ik spaar voor mijn twee Zuidafrikaanse kleinzoontjes. Die worden tweetalig opgevoed en zijn dol op Nijn. Als ik naar huis ga koop ik altijd een zak oliebollen bij de oliebollenkraam bij de uitgang van de kerk. Krakend vers en zo lekker dat ik elk jaar weer spijt heb dat ik er niet meer gekocht heb :-)
-
Foto's zijn niet van mij. Ik ben niet goed in het fotograferen van eten. Ik leende ze via Google.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten