woensdag 16 augustus 2017

Haak je mee?

Zoals ik kortgeleden hier al zei: ligt er altijd wel een handwerk klaar. Ik liet jullie de gebreide col zien. Na het breien had ik weer zin om te haken. Ik keek in de voorraad leuke wolletjes (ik heb nog steeds niks nieuw gekocht) en vond een mooie kleur oudroze


Daarmee ging ik aan de slag. De steek was zo gevonden. Ik had wel weer eens zin om iets in een wafelsteek te haken. Hoe je die steek haakt voert een beetje ver om hier uit te vertellen. Op YouTube kun je veel goede filmpjes vinden waar lieve dames het je in alle talen uitleggen :-)


Bedenk wel dat het een wol(vr) etende steek is. Ik stond er werkelijk versteld van. Ik heb een brede col gehaakt want ik wil hem op verschillende manieren dragen. Twee keer om de nek geslagen als het koud is. Of als een soort van stola waarin ik weg kan kruipen of over mijn jas kan dragen voor extra warmte.


Ik gebruikte vrijwel alle wol en aan het eind haakte ik het begin aan het eind vast. Ik zie wel of ik hem zelf hou (ik vind de kleur erg mooi) of dat ik hem toch nog weggeef aan iemand die hem erg aantrekkelijk vindt. Het zou zelfs ook nog kunnen dat ik hem in het winkeltje leg als ik sneller revalideer dan verwacht. Ik zie het wel.


Ik beleef altijd veel lol aan het kiezen van garen en patroon. Ook het werken aan een project vind ik leuk maar als het af is, is ook meteen het gevoel weg. Ik hecht me er niet aan. Absoluut niet. We zien wel waar hij terecht gaat komen.


Nog even wat maten. Mijn col is 40 cm breed en 140 cm lang. Garen was geschikt voor nld 4 maar ik haakte met 5,5 omdat ik een wat losser effect wilde bereiken. Steek is absoluut niet moeilijk. Als je stokjes kunt haken kun je deze col maken. Ook leuk als babydekentje. Ik gebruikte 400 gram garen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten