maandag 1 mei 2017

Actie...

20 april. Het overkomt me regelmatig dat ik na het schrijven hier, tot actie overga. Zo schreef ik in mijn vorig blog over het haken en breien tussen de bedrijven door. Ineens bedacht ik me, schrijvende weg, dat ik nog een paar vuilniszakken vol met garen had staan die ik al heel lang wilde uitzoeken. Allemaal ongeregeld spul. Een half bolletje, een hele bol, wat kleinere restjes. Allerlei soorten garens door elkaar. Bij elkaar waren het vier vuilniszakken. Ik schoof wat tafels aan elkaar en maakte de zakken leeg. Eerst sorteerde ik een en ander en daarna belde ik een vriendin met vier dochters die alle vijf van handwerken houden en veel voor het goede doel maken. Zij waren blij met alles. 


Een klein beetje ongeregeld spul hield ik apart. Garens om met de kleine meisjes pomponnen te maken bijvoorbeeld. Borduurzijde kan ik ook altijd wel gebruiken. Bovendien was dat een grote kluwen (alles zat aan elkaar vast) en in wilde die eerst uitzoeken. Ergens had ik nog kaartjes om het garen op te winden en het leek me een leuk werkje om in de avond te doen. Een mens wil tenslotte niet altijd aan een sjaal breien (!)



P.s. Je kunt nog meedoen aan de give away van 11 april j.l. In mijn volgend bericht maak ik bekend wie er gewonnen heeft!

1 opmerking:

  1. Zeg nooit nooit. Want geen wol kopen is moeilijk hoor. Ben benieuwd waar je wel mee thuis komt.

    BeantwoordenVerwijderen